lørdag 27. mars 2010

Meir Buenos Aires - og Uruguay

22. mars
Palermo og Universitetet
Jau vi er flinke aa fortsetter tradisjon med jogging. Dagen gaar til shopping i Palermo - som er omraadet Paola bor i. Det er ein kjempeflott gronn bydel med store allerekker i kvart gatelop. Paa kvelden blir vi med Paola paa universitetet der det er oppstart paa kurs for masterarkitektane og alle dei andre.... Eit heftig bygg fyllt med store mengder mennesker..i ein heilt annan dimensjon enn kva eg er vant med fraa vesle Norge.

23. mars
Soling og Feliz Cumple Año Flavia
Paa taket til Flavia og Paola er det ei deilig takterrasse med svommebasseng - grill og flott utsikt. Saa naar litt diverse sjukdom slaar ut fleire av dei andre involverte - tilbragte eg store deler av dagen der. Skal legge ut nokre bilder, men litt vanskelig her fraa internetkafeen.

Paa kvelden var det storfest for Flavia sin 30 aars dag. Ein haug med argentinske arkitekter og to norske feirer til langt paa natt.

24. mars
Meir soling - Uruguay next
Nok ein nydelig sommerdag paa taket ved bassenget. Eg klarer sjolvsagt aa bli solbrent - skulle tru at ein hadde vett nok til aa passe seg, men neida. Paa ettermiddagen tek eg og Marit baaten over Rio del la Plata til Colonia de Sacramento - som er paa UNESCO si verdsarvliste. Det er morkt naar vi kjem , men det er ein heilt annan by enn BA. 21000 innbyggarar og Veeeeldig stille i gatene.

25. mars
Colonia de Sacramento
Vi starter opp dagen med ein deilig joggetur paa ei lang strand rett ved sentrum. For vi faar sett paa verdsarvbyen finn vi ein nydelig liten kafe der vi har lunsj. Byen er ein stille by som ber preg av aa vere ein turiststad. Mykje ting og tang til hoge prisar. Det tek oss berre eit par timar for vi foler at vi har faatt sett det meste som er aa sjaa. Det er verkeleg flott, men ganske saa kjedelig som by. Saa vi vandrer tilbake til stranda der eg les ut boka eg hadde med meg medan sola gaar ned i havet. Som dei einaste gjestane paa ein restaurant i byen(ja det seier litt om kor stille det er i vekedagane!) faar vi ogsaa ein deilig middag.

26. mars
Montevideo
Vi staar opp tidleg og tek ein av dei tidlegaste bussane til Montevideo som er Uruguays hovedstad med en million innbyggarar. Her finn vi eit hotell i sentrum for vi vandrer avgaarde. Mykje meir liv, spannande butikkar(massevis av skobutikkar) og ein fantastisk bokhandel der eg faar kjopt meg noko meir lesestoff for turen. Byen er tydelig i endring i visse delar. Nokre omraader er litt meir slitne enn andre. Havneomraader og strandomraader. Og vi ser vatn fra alle vinkler. Montevideo ligg nemlig som ei halvoy - prinsipilet litt som NY men i ein heilt annan skala. Vi har til og med "a room with a view" - sjoutsikt fraa hotellet.

27.mars
Strand- og sykkelliv i Montevideo
I dag har vi leigt sykkel. Det er ein LANG promenade langs heile halvoya og vidare...med strender, benkar og masse liv! Vi fann ein lunsjplass der dei spesialiserer seg paa havets "frukt" som dei kaller det. Fann skilt med "Bacalao de Noruega" der. Ein av dei beste lunsjane paa heile oppholdet blir fortaert for vi vender nasa mot stranda for lesing og soling der. FOR EI STRAND! den heiter Playa de pocinito - som er "den lille stranda", men eg lurer paa om det er ironisk. Masse lokale uruguayske folk som nyter sin "Mate" - ein tedrikk som dei drikk overalt og til einkvar tid.

Ingen kommentarer: